Aan het woord: Chefkok Rendy Reanaldy

Ontmoet Rendy, de chef van Café Jakarta! Kom meer te weten over zijn roots, zijn team en zijn favoriete gerechten uit Café Jakarta.

Hoelang werk je al als chef in Hotel Jakarta Amsterdam?
Ik ben hier begonnen als sous-chef sinds de opening van het hotel. Na een aantal jaren ben ik gepromoveerd tot chef-kok en vervul ik deze rol met trots!

Kan je iets vertellen over waar je vandaan komt en wat je hiervoor hebt gedaan?
Natuurlijk! Ik ben geboren in Bandung op Java. Na mijn hotelschoolopleiding in Bandung verhuisde ik naar Nederland. Hier heb ik onder andere gewerkt bij Restaurant het Bosch en Restaurant Blaauw. Over de jaren heen heb ik veel kennis opgedaan over Oosterse producten, cultuur en foodtrends in Indonesië.

Wat vind je het leukste aan werken in de keuken van Hotel Jakarta?

Wat ik echt fantastisch vind, is het werken met jonge mensen van verschillende culturen en het meegaan met het concept van het hotel. Het is altijd inspirerend om te zien hoe we samen een unieke culinaire ervaring kunnen creëren.

Wat maakt volgens jou de eetervaring in Café Jakarta zo uniek?
De eetervaring in Café Jakarta is echt uniek vanwege de groene omgeving waar je je in bevind en natuurlijk door het motto waaronder wij serveren “Two Worlds Connected”. De ambiance is heel bijzonder en draagt bij aan een onvergetelijke culinaire beleving.

Hoe zou je de sfeer in jouw team in de keuken beschrijven?
In de keuken is het hard werken, maar binnen ons team is het altijd vrolijk & gezellig! Het is echt een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt en waar we met passie en toewijding aan de gerechten werken.

Welk gerecht in Café Jakarta raad je gasten absoluut aan om te proberen?
In April krijgen we een nieuw menu en ik heb al een paar gerechten die ik iedereen kan aanraden! Voor de visliefhebbers raad ik de Hamachi aan. Voor de vleesliefhebbers is de Kambing Rembiga een aanrader en voor vegetariërs is de Pepes Jamur een heerlijke smaakexplosie. Deze gerechten laten je echt de ‘Two Worlds Connected’ ervaren waar Café Jakarta bekend om staat!